Açıköğretim Kayıtları

Kayıt Yenileme İşlemleri

Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi öğrencilerinin her dönem (güz dönemi ve bahar dönemi) kayıt yenileme işlemini yaparak kayıt olmaları gerekmektedir. Açıköğretime yeni kayıt olmuş 1. sınıf öğrencileri için güz dönemi ve bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri harç yatırma işleminden sonra otomatik olarak yapılmaktadır.

Diğer öğrenciler her dönemde kendileri ders seçerek kayıt yenileme yapmaları gerekmektedir. (FF olan dersler otomatik olarak eklenmektedir.)

Harcını yatırarak ders seçmeyen öğrenciler için Açıköğretim fakültesi tarafından 30 krediye kadar (en fazla 10 ders) otomatik olarak eklenecektir. Ders değiştirmek isteyen öğrenciler kayıt tarihleri arasında derslerini değiştirebilecektir.

2020 – 2021 Eğitim Yılı Kayıt Yenileme Tarihleri:

Güz Dönemi: 14 – 21 Eylül 2020

Bahar Dönemi: 1-8 Şubat 2021

Kayıt Yenileme (Ders Kaydı)

Ders kaydı yapmak için öncelikle üniversitenin OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi)’ye kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. (Kullanıcı adınız T.C. kimlik numaranız, şifreniz ise T.C. kimlik numaranızın ilk 8 hanesi veya tamamı olarak tanımlıdır.)

Ata-Aof Öğrenci Bilgi Sistemi
Ata-Aof Öğrenci Bilgi Sistemi

Giriş yapılan ekranda Öğrenim, Ders Alma‘ya tıklayın.

Ata Aof Ders Alma
Ata Aof Ders Alma

İçinde bulunduğunuz yarıyılda almanız gereken dersler bu ekranda listelenecektir. Başarısız (FF) olan dersler otomatik olarak eklenmiş ve mavi ile renklendirilmiştir.

Almanız gereken derslerin önündeki kutucuğu seçiniz. Seçtiğiniz dersler turkuaz renkte olacaktır.

Seçtiğiniz dersler Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültesi tarafından onaylandıktan sonra mavi renge dönüşecek ve Ders Alma Listesi‘ne eklenecektir.

Önemli Hatırlatma:

  • 1. Yarıyıldan dersi olan öğrenciler 5. ve 7. Yarıyıllardan,
  • 2. Yarıyıldan dersi olan öğrenciler 6. ve 8. Yarıyıllardan,
  • 3. Yarıyıldan dersi olan öğrenciler 7. Yarıyıldan,
  • 4. Yarıyıldan dersi olan öğrenciler 8. Yarıyıldan ders alamazlar.

Kayıt Yenileme İşlemleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Kayıt yenileme (ders kaydı) nedir?
    Fakültemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz her yarıyıl başında bulunulan yarıyıl içerisinde ki derslerini alabilmek için ders kaydı yaparlar. Ders kaydı yapmayan öğrenciler o yarıyıl içerisinde ders alamaz ve ders materyallerine ulaşamazlar. Bu nedenle öğrencilerimiz her yarıyıl başında materyal ücretini yatırarak ders kaydı yapmalıdırlar.
  • Kayıt yenileme işlemlerimi nasıl yapabilirim?
    Kayıt yenilemek isteyen öğrencilerimiz akademik takvimde belirtilen tarihler arasında kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini yatırdıktan sonra ders seçimlerini yaparak kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler.
  • Birinci sınıf öğrencisiyim kayıt yenileme (ders kaydı) yapmalı mıyım?
    Birinci sınıf öğrencileri kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini yatırdıktan sonra ders kayıt işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır.
  • Ara sınıf  öğrencisiyim kayıt yenileme (ders kaydı) yapmalı mıyım?
    2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başarısız (FF) olan dersleri Fakültemiz tarafından atanacaktır. Diğer dersler öğrencilerimizin kendileri tarafından Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden seçilecektir. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücretini yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrencilerimizin dersleri 30 krediye kadar Fakültemiz tarafından atanacaktır. Atanan bu derslerden öğrencilerimiz isterse ders kayıt tarihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.
  • Kayıt yenileme işlemlerini hangi tarihler arasında yapabilirim?
    Güz Dönemi: 14 – 21 Eylül 2020
    Bahar Dönemi: 1-8 Şubat 2021
    Kayıt Yenileme (Ders Kaydı)
  • Hangi dersleri seçeceğimi nereden öğrenebilirim?
    Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra “Öğrenim” menüsü altında yer alan “Ders Alma” başlığını kullanarak ders kaydınızı yapabilirsiniz. Alt dönemden kalan dersleriniz sisteme otomatik olarak atanacaktır. Geriye kalan dersleri öğrencilerin kendilerinin seçmesi gerekmektedir. Bulunduğunuz dönemde kayıtlı olduğunuz programa ait hangi dersleri seçeceğinizi Fakültemiz web sitesinde yer alan “Programlarımız” başlığı altındaki “Müfredat” bilgisinden kontrol edebilirsiniz.
  • Ders kaydımı nasıl yapabilirim?
    Ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra “Öğrenim” menüsü altında yer alan “Ders Alma” başlığını kullanarak ders kaydınızı yapabilirsiniz. Seçtiğiniz dersler Fakültemiz tarafından onaylandıktan sonra ders kayıt işlemleriniz tamamlanmış olur. Alt dönemden kalan dersleriniz sisteme otomatik olarak yüklenecektir.Diğer dersler öğrencilerimizin kendileri tarafından seçilecektir. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücretini yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrencilerimizin dersleri 30 krediye kadar Fakültemiz tarafından atanacaktır. Atanan bu derslerden öğrencilerimiz isterse ders kayıt tarihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.Aynı dönem içerisinde en fazla 30 kredilik ders seçimi yapılabilir (en fazla 10 ders).
  • Seçtiğim derslerin onaylanıp onaylanmadığını nereden kontrol edebilirim?
    Seçtiğiniz derslerin onaylandığını Öğrenci Bilgi Sitemi’nden “Öğrenim” menüsünün altında yer alan “Ders Alma Listesi” başlığından kontrol edebilirsiniz.
  • Seçtiğim dersler sistemde görünmüyor? Bu konuda nereden yardım alabilirim?
    Konu ile ilgili olarak çağrı merkezimizi arayabilir ya da Fakültemize yazılı olarak başvuruda bulunabilirsiniz.
    Çağrı Merkezi:0850 255 0282 (Operatör için 4 ya da 7 yi tuşlayınız.)
  • Üst dönemden ya da alt dönemden ders alabilir miyim?
    Alttan kalan dersler otomatik olarak sisteme atanacaktır. Geriye kalan dersler öğrencilerin kendisi tarafından seçilmelidir. Öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
  • Kayıt yenileme işlemlerini zamanında yapamazsam ne olur?
    Kayıt yenileme işlemlerini akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapamayan öğrenciler mazeretli ders kayıt döneminde ders seçimi yapabilirler. Bu tarihlerde de kayıtlarını yaptıramayan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri yapılmamış olur ve öğrenci pasif duruma düşer. Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden yapabilirler.
  • Kayıt yenilemediğim yarıyılda öğrencilik haklarımı kullanmaya devam edebilir miyim?
    Ders kayıt işleminizi yapmadığınız dönemde öğrencilik haklarından yararlanamaz ve pasif öğrenci durumuna düşersiniz.
  • Tekrar aktif öğrenci olmak için ne yapmam gerekir?
    Pasif öğrenci durumunda bulunduğunuz dönemden sonraki ilk kayıt yenileme döneminde materyal ücretini yatırıp ders kaydınızı yaptırdığınız takdirde aktif öğrenci durumuna geçersiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.