İşletme Lisans Bölümü Kimler Kayıt Yaptırabilir

'İşletme' forumunda Açıköğretim tarafından 20 Eyl 2016 tarihinde açılan konu

1. Açıköğretim

Açıköğretim Süper Moderatör

İşletme Lisans Bölümü Kimler Kayıt Yaptırabilir?*

A) En az lise veya dengi okul mezunu olanlar*
    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)puan türlerinin en az birinden, 140.000 ve daha yukarı puan almış olanlar Öğrenci Seçme ve YerleştirmeSisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde İşletme Lisans Programını tercih edebilirler. *
    Kontenjan: *2014-2015 *öğretim yılı İşletme *Lisans *Programı için kontenjan sayısı 2014-ÖSYS’de 7500,2014-ÖSYS Ek Yerleştirmede 2306 olarak belirlenmiştir.*
    *
    B) Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler ile mezunlar**
    Sınavsız İkinci Üniversite ile İşletme Lisans programına kayıt yaptırabilme olanağına sahiptirler.*
    *Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlıolanlar başvuru yapamazlar.*
    Kontenjan: Sınavsız İkinci Üniversite kayıtlarında kontenjan sınırı bulunmamaktadır.*
    *
    C) Meslek Yüksekokulları veya Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunları*
    Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olan öğrencilerİşletme Lisans Programının 5. yarıyılına sınavsız** “Dikey Geçiş” kapsamında kayıt yaptırabilirler.*
    ** İşletme Lisans Programına sınavsız Dikey Geçiş kapsamında kayıt için Ölçme, Seçme ve YerleştirmeMerkezince (ÖSYM) yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girme şartı bulunmamaktadır.*
    Kontenjan: Dikey Geçiş kayıtlarında kontenjan sınırı bulunmamaktadır.*
    *
    D) *Yatay geçiş *Örgün öğretim programlarında, birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans programlarına yatay geçiş yapılabilir.

Bu Sayfayı Paylaş